BFC beleeft tegen FC Weesp goede generale voor play-offs

BUSSUM - Een goede generale voor de voetballers van BFC voor de start van de play-offs volgende week. De Bussumse zaterdagvoetballers kenden geen problemen met het net wat lager geklasseerde FC Weesp: 4-2.

BFC startte erg sterk en FC Weesp kwam er zeker vlak na de aftrap amper aan te pas. Met vele aanvallen kreeg BFC genoeg kansen, maar doelpunten bleven lang achterwege. Pas vlak voor rust kon Felix Mispelblom na een knappe solo-aanval de score openen.

Na de rust bleef BFC sterk, maar anders dan daarvoor kwamen er nu wel sneller doelpunten. Na een uur voetballen kon Tjerk Posthuma de voorsprong verdubbelen. Even daarna kon de mee naar voren gekomen back Joeri Ebbelaar ook nog de 3-0 maken voor BFC. De Bussumers jaagden op meer goals, maar gaven daardoor ook veel kansen weg waardoor FC Weesp twee keer tegen kon scoren. Tjerk Posthuma stelde echter snel orde op zaken en zette met z'n 40e(!) goal van het voetbaljaar BFC op 4-2.

BFC kan nu gaan warmlopen voor de play-offs. Komend weekend spelen de Bussumers tegen Hees.