Archieffoto: Bob Awick.

BFC scoort er op los tegen SC Muiderberg

BUSSUM - Er was afgelopen weekend geen houden aan voor de voetballers van BFC. De Bussumse zaterdagvoetballers maakten gehakt van buurman SC Muiderberg: 0-10.

Dat BFC de tegenstander met zo'n grote marge zou verslaan mocht verrassend worden genoemd. De Bussumers wonnen afgelopen november het heenduel ook wel al met 9-0, maar afgelopen weekend ontbraken sleutelspelers als Davey du Maine, Olivier Blaauw, Bas Bijvoet en topscorer Tjerk Posthuma. BFC speelde met jeugdspelers Hugo Trijbels, Thomas Dik en Damian Koperdraat.

BFC begon voor rust al sterk. De ploeg moest dan wel even op gang komen, maar kon toch al halverwege de eerste helft op een afgetekende voorsprong komen door doelpunten van Jostein Ohm, Thijmen Ratsma (2x) en Maurits Knoop.

Na rust nog zes treffers
Na rust vervolgde BFC met waar aan het voor de rust begonnen was: doelpunten maken. Al snel kon de ploeg verder weglopen. Doelpunten van Thijmen Ratsma, Felix Mispelblom, Jostein Ohm, Maurits Knoop (2x) en debutant Hugo Trijbels maakten de monsterzege compleet.

BFC speelt volgende week haar laatste normale duel, tegen FC Weesp. Daarna mag BFC gaan warmlopen voor de play-offs.