Afbeelding

BFC heeft aan krap half uur genoeg

Sport

BUSSUM - Slechts een half uur hoefde BFC afgelopen weekend te voetballen om Eemnes te verslaan. De sterke fase was genoeg voor een afgetekende 0-5 zege. 

Het duel tussen BFC en Eemnes was alleen net na de aftrap nog spannend toen de twee ploegen wat kansen kregen. BFC kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Jostein Ohm, topscoorder Tjerk Posthuma zag een doelpunt afgekeurd worden.

BFC geeft gas
Na de eerste druk van BFC kreeg Eemnes nog een paar goede kansen, maar BFC-keeper Desmond Ording kon voorkomen dat Eemnes scoorde. Het was voor BFC het moment om wat extra gas te geven. En dat had succes. BFC kon weglopen door doelpunten van Olivier Blaauw, Tjerk Posthuma (2x) en Dico Knevel. Eemnes had geen enkel antwoord op het snelle spel van BFC. 

Nadat de 0-5 eenmaal op het scorebord stond kreeg BFC te maken met gemakzucht. Dat was na rust eveneens het geval. BFC kreeg wel kansen, maar kon geen doelpunten meer maken. Het ontbrak de tegenstander echter ook aan kracht om wat terug te doen, waardoor de afgetekende voorsprong van BFC bleef staan. 

BFC staat na afgelopen weekend nog steeds tweede. Komend weekend wacht voor BFC de derby tegen NVC. 

Uit de krant