SDO pakt knap punt na spektakelstuk

BUSSUM - Stap voor stap weten de voetballers van SDO de gevarenzone van het klassement te ontlopen. Afgelopen weekend pakten de Bussumers knap een punt tegen het hoger geklasseerde JOS/Watergraafsmeer: 1-1.

Het duurde lang voordat het duel echt losbarstte. Voor rust waren er amper hoogtepunten. JOS/Watergraafsmeer mocht het spel maken, maar kwam amper voor de Bussumse goal.

Duel barst na rust los
Na rust was alles anders. SDO toonde aan dat het voor geen enkele tegenstander onder doet. Er werd goed gespeeld tegen de sterke Amsterdammers. De beste kans was al snel voor de Bussumers: na een uur spelen kwam aanvaller Rick van der Velden alleen voor de keeper, maar schoot tegen de doelman aan. Het was voor de toeschouwers langs de kant van het veld het moment om nog meer achter de ploeg te staan.

SDO toont veerkracht
SDO bleef doorzetten en kreeg snel nog enkele kansen. De Bussumers vergaten echter de scoren en zoals zo vaak deed de tegenstander dat dan vervolgens wel. SDO toonde na de tegentreffer echter veerkracht en kwam goed terug. Op het allerlaatste moment kregen de Bussumers loon naar werken: een harde pegel van Rick van der Velden zorgde er alsnog voor dat SDO met een punt van het veld kon afstappen.

SDO staat na afgelopen weekend op een elfde plaats.