Afbeelding

Onnodige nederlaag voor SDO

Sport

BUSSUM - SDO moet de voetbalwedstrijd van afgelopen weekend maar snel vergeten. Door veel persoonlijke fouten kwam SDO als verliezer uit de bus tegen Meppel.

Het werd al snel 1-0. Het betrof een gelukkige goal van Lennart Nijholt. In de 37 min kreeg Mike van 't Land een niet te missen kans na een voorzet van Maikel van Latum. De bal stuiterde net even op op het hobbelige natuurgrasveld. Twee min later was het wel raak. Donovan Wal schoot hard naar voren waar Sven Peereboom door kopte op Veirano Slager die in tweeën kon scoren. Op dat moment een geheel verdiend gelijk spel.

In de tweede helft zette SDO iets meer druk waardoor er achterin meer ruimte kwam. SDO kreeg in die fase nog wel een de kans op 2-1. Maikel van Latum stond oog in oog met doelman Robin Kist. Hij redde fraai. De kansen werden door SDO niet benut daar en tegen was het MSC die daarvan profiteerde. Het werd in de 58 min 2-1 tegen de verhouding in. Een fout ging er aan vooraf. Nick Koster tikte de bal over de uitkomende doelman Donovan Wal. Sven Peereboom kreeg daarna nog wel een kans maar ook nu profiteerde MSC van de ruimte die het kreeg na de afgeslagen bal. 

SDO wisselde zijn laatste achterhoede spelers die al met een lichte blessure aan de wedstrijd begonnen. Daarmee was de organisatie weg en lag het spel helemaal open. MSC profiteerde daar optimaal van eindstand 5-1 door doelpunten van Jos Fidom twee keer en Justin Benjamins. 

Uit de krant