SDO van start met oefenzege

BUSSUM - De voetballers van SDO hebben hun eerste zege van het voetbaljaar weten te pakken. De Bussumse hoofdklasser won afgelopen weekend een oefenduel tegen tweedeklasser FC Uitgeest: 5-2.

SDO moest nog even wakker worden na een paar voetballoze weken. De Bussumers kwamen al vroeg op achterstand te staan door wat geklungel van de achterhoede. SDO kreeg al snel een levensgrote kans om terug te komen, maar een toegekende strafschop werd door aanvaller Rick van der Velden hoog over geschoten. Voor rust kwam het echter toch nog goed: Gerrit Snijders kopte een tegentreffer voor de Bussumers tegen de touwen.

Na de rust stond er een geheel ander elftal op het veld. Dat voetbalde een stuk beter. Al snel was het gedaan met de kansen voor FC Uitgeest: door doelpunten van Bram van den Berg, Rick van der Velden en twee treffers van Jeroen Harsevoort nam SDO afstand.

Komende week wacht voor SDO alweer het volgende oefenduel. Dan spelen de Bussumers tegen de beloften van Almere City FC.