SDO startte sterk, maar kwam tekort.
SDO startte sterk, maar kwam tekort. Foto: Johan van der Geest

SDO kan laatste thuiswedstrijd niet winnen

BUSSUM - Het zal na de succesweek met de bekerwinst niemand echt deren, maar SDO heeft afgelopen weekend de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De Bussumse hoofdklasser moest de winst met 0-2 aan tegenstander Purmersteijn laten.

SDO speelde nog voor een miniem kansje op deelname aan de play-offs voor promotie. Datzelfde gold voor Purmersteijn, dat nu nog steeds kans maakt. SDO speelde vooral voor rust goed. Het was de betere ploeg en kreeg ook enkele kansen. Na net wat meer dan een half uur spelen volgde echter een ommekeer. Desley Groenewegen werd hard tegen de grond gewerkt. Dat ontging de scheidsrechter, maar SDO-speler Kick van Aelst zag dat wel. De jonge SDO'er stormde naar de dader en duwde hem. Het kwam hem op een rode kaart te staan.

De rode kaart zorgde er mede voor dat SDO veel meer onder druk kwam te staan. Na rust zorgde dat ook voor doelpunten voor Purmersteijn. Eerst schoot Lester Aarsman de ploeg met een knappe volley op voorsprong. Vlak voor tijd verdubbelde Yassin el Yaakoubi de voorsprong voor de tegenstander van de Bussumers. De strijd was daarmee gestreden.