Afbeelding
Foto: Johan van der Geest

Waar stopt de opmars van SDO?

Sport

BUSSUM - Veel SDO'ers zullen het na het halen van de hoofdklasse er wel even over hebben nagedacht: was de top behaald en was het na een paar succesvolle jaren even gedaan met de pret? Het antwoord: nee. De Bussumse succesamateurs wonnen afgelopen donderdag de beker. Een volgend hoogtepunt. Maar wat kan nu de volgende stap worden?

Dat SDO het als hoofdklasser goed doet en nu dus beslag weet te leggen op de beker bewijst dat de Bussumse voetbalclub elke voetbalwet weet te tarten. Om het als amateurclub ver te schoppen hoef je je niet over te geven aan louche zakenmannen met een grote zak geld waarmee topspelers van andere topamateurclubs of ex-profs aangetrokken kunnen worden en waarvoor alleen het succes telt. SDO is hét voorbeeld dat het ook zonder kan. Met vooral Bussumse voetballers en 'jongens van de streek' en zonder ook maar een cent te betalen, maakt SDO een razendsnelle opmars.

Dat SDO het goed doet was op het veld donderdag goed te merken. Er werd goed gevoetbald tegen de sterke zaterdagamateurs van Ajax.

Maar nu weer de vraag: welke volgende stap kan SDO nog zetten? En heeft de ploeg haar hoogtepunt nu bereikt? Vaststaat dat enkele sterkhouders na het seizoen zullen vertrekken, zoals keeper Rolf Hazelaar en Rick van der Velden. Als tegenargument kan wel weer opgeworpen worden dat SDO dat al eerder heeft meegemaakt, elke keer opvolgers klaar had staan en al snel klaar was voor de volgende stap. Volgend seizoen een stuntje in de échte KNVB-beker?

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant