Afbeelding
Foto: Bob Awick

D66, PvdA, GL en 50PLUS tevreden, CDA teleurgesteld

Politiek

GOOISE MEREN - D66, PvdA, GroenLinks en 50PLUS reageren tevreden op de verkiezingsuitslag. Alleen het CDA bleek woensdagavond teleurgesteld. De partij bleek de grootste verliezer. 

D66 reëel
Maarten Balzar van D66 ziet zijn zetelaantal van vijf naar vier gaan. "Maar het is goed nieuws dat we de tweede partij blijven van Gooise Meren. We zijn een zetel gedaald, maar gezien de landelijke trend ben ik blij met de uitslag." De coalitievorming noemde hij een pittige kluif, aangezien er veel partijen met drie zetels zijn.

CDA teleurgesteld
Jos de Lange van het CDA reageert teleurgesteld. "Van vijf naar drie zetels, we hadden het liever anders gezien. We hebben een goede campagne gevoerd en zijn ook zichtbaar geweest. We zullen hard moeten werken om het vertrouwen terug te winnen van de kiezer. De lokale partijen zijn goed gegroeid en dat is een ontwikkeling waar we als partijen echt naar moeten kijken: wat doen zij beter dan wij."

PvdA trots
Rolien Bekkema (PvdA) feliciteerde direct de VVD en de lokale partijen GDP en HvBNM met de overwinning. "Ik ben heel erg trots en blij op onze drie zetels, zeker ook als je kijkt hoe we het landelijk doen."

GL en 50PLUS gelijk gebleven
Barbara Boudewijnse van GroenLinks: "Jammer dat we er geen zetel bij hebben gekregen, maar we zijn zeker blij met drie zetels. We zijn de enige coalitiepartij die niet verloren heeft." Ook Boudewijnse feliciteerde de partijen die gewonnen hebben.

Andreas van der Schaaf van 50PLUS: "We hebben wederom twee zetels. Het aantal klopt wel met onze verwachting en we hebben meer stemmen gekregen dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen." Ook hij feliciteerde de lokale partijen met de winst.

Uit de krant