Afbeelding
Foto: Bob Awick

Wethouders Boland en Franx staan open voor volgende wethouderspost

Politiek

GOOISE MEREN - Als wethouders Hendrik Boland (D66) en Jan Franx (VVD) het zelf mogen zeggen keren ze na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar terug op een wethouderspost. Dat laten ze los van elkaar weten. 

De twee bestuurders hebben nu anderhalf jaar als wethouder van Gooise Meren achter de rug. Boland was eerder wethouder van de gemeente Muiden, Franx kwam anderhalf jaar geleden als grote onbekende naar Gooise Meren. Het bevalt ze nog steeds erg goed en daarom keren ze, als aan alle voorwaarden voldaan wordt, volgend jaar graag terug. "Zeker als het gaat om een periode van vier jaar", stelt Boland. Voor Franx geldt dat hij wel meer uren moet krijgen. De wethouder werkt nu parttime. 

Voordat Boland en Franx weer benoemd worden als wethouders van Gooise Meren moet er nog wel het een en ander gebeuren. Allereerst moeten VVD en D66 vanzelfsprekend weer deel gaan uit maken van een coalitie. Daarnaast zullen Boland en Franx allebei moeten verhuizen naar Bussum, Naarden, Muiden of Muiderberg. Dat is een vereiste voor wethouders. De afgelopen anderhalf jaar hadden de twee nog een ontheffing, omdat ze maar voor een korte periode wethouder werden. Dat zal straks dus anders moeten. Boland en Franx hebben echter al te kennen gegeven er voor open te staan om naar Gooise Meren te verhuizen. 

Uit de krant