Afbeelding

Wethouder op het matje vanwege problemen en klachten Vaartweg

Politiek

BUSSUM - Het gemeentebestuur verbreekt eerder gemaakte afspraken door toe te staan dat er de komende jaren meer bedrijvigheid komt aan de Vaartweg. Dat stelt Hart voor BNM, dat vanavond (woensdag) wethouder Boland op het matje roept en een vragenvuur voorlegt. 

Er wordt al veel langer door bewoners aan de Vaartweg geklaagd over de bedrijvigheid aan hun straat. De klachten komen door de forse verkeersdrukte aan de straat voor de deur van de groothandel van Van Walraven. Als daar vrachtwagens of bestelbusjes komen laden en lossen straat de straat vast. Het zorgt voor verkeersdrukte, maar daarnaast zorgt de vele bedrijvigheid ook voor andere overlast. Buurtbewoners klagen al langer steen en been. Ze stellen dat de problemen alleen maar erger worden nu de gemeente toestaat dat Van Walraven groter wordt en een leegstaande loods aan de straat betrekt. 

De gemeenteraad van Bussum besloot enkele jaren geleden bedrijvigheid aan de Vaartweg te ontmoedigen en besloot de hele straat te 'herbestemmen' naar wonen. Er kwam al snel een plan om te bouwen, maar het echte bouwen staat pas gepland voor over vijf jaar. Door nu toch toe te staan dat Van Walraven de komende jaren een leegstaande loods betrekt, worden de raadsbesluiten van toen terzijde geschoven, zo stelt Hart voor BNM. Wethouder Boland moet van Hart voor BNM komen vertellen welke zwaarwegende argumenten daarvoor gelden. Daarnaast heeft Hart voor BNM vragen over wat er gedaan wordt met de bezwaren van buurtbewoners over het plan en hoeveel het gemeentebestuur heeft gekeken naar de verkeersproblemen aan de straat. 

Toekomstplannen voor Vaartweg
Naast de vragen over de problemen nu hoopt Hart voor BNM dat de wethouder ook met antwoorden komt over de toekomst van de Vaartweg. Er moeten over vijf jaar woningen gebouwd kan worden en dan moet de bedrijvigheid tot het verleden behoren. 

Wethouder Boland moet alle vragen van Hart voor BNM vanavond beantwoorden tijdens een zogenaamd interpellatiedebat, een instrument om bestuurders op het matje te roepen dat de gemeenteraad doorgaans niet vaak gebruikt. Een meerderheid van de gemeenteraad moet goedkeuren dat dat debat er ook echt komt, maar het is goed gebruik dat andere raadsfracties niet tegenstemmen. 

Uit de krant