Nog even geduld, maar de Emmaschool kan haar oude pand verlaten.
Nog even geduld, maar de Emmaschool kan haar oude pand verlaten.

Gemeenteraad akkoord met verhuizing Emmaschool

Politiek

BUSSUM - De gemeenteraad is woensdag akkoord gegaan met het gewijzigde bestemmingsplan voor de Emmaschool. Dat betekent dat de geplande verhuizing weer een stapje dichterbij komt. De VVD zei dat 'fatsoenlijke huisvesting hard nodig is' en daar waren de aanwezige ouders, te horen aan het applaus, het zeker mee eens.

De algehele tendens was dat de raadsleden vinden dat er nu doorgepakt moet worden. Het wachten duurt al te lang en de kinderen verdienen een goede school, zo menen de partijen.

Alternatief plan
Marieke Munneke Smeets van Hart voor NBM wil ook een snelle oplossing, maar stelde dat het 35-jaar oude pand aan de Graaf Florislaan niet de beste oplossing is. "Het plein en de school zijn niet toekomstbestendig." Zij vertelde dat er een alternatief plan voorhanden is voor nieuwbouw op de Slochterlaan. Zij deed dan ook een oproep om dit verder te onderzoeken. Ze kreeg daar niet de handen voor op elkaar. 

Wethouder Boland wil ook geen onderzoek naar het alternatieve plan. "Je gelooft in een plan of niet. Het is zonde van het tijd en het geld om een tweede plan te ontwikkelen." 

Beperkt buiten spelen
Grootste nadeel van het huidige plan is dat de kinderen niet te veel herrie mogen maken op het plein. Ze moeten zich dus houden aan beperkte buitenspeeltijden en roosters. Hoe dit praktisch ingevuld gaat worden kon nog niemand zeggen. Maar zomaar op een zomerse dag op het plein een spontaan watergevecht houden, dat zit er niet in.

Handhaven
Om te zorgen dat iedereen zich aan de afspraken houdt, moet er ook worden gehandhaafd door de gemeente. Mieke de Wit van de PvdA deed een oproep om hier niet te kortzichtig mee om te gaan. "Het kan nu eenmaal gebeuren dat een paar kinderen tegelijkertijd vallen en aan het huilen zijn." 

Raad van State
Het gewijzigde bestemmingsplan moet nu ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Raad van State. Daarnaast moet er nog een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Men weet dan halverwege augustus echt zeker of de verhuizing voor 100 procent doorgaat.

Uit de krant