Afbeelding

Komt er een akkoord voor het verhuisplan van de Emmaschool?

Politiek

BUSSUM - Mag de Emmaschool echt gaan verkassen naar het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan? De school wacht al jaren, maar het verlossende woord nadert. 

Vanavond (woensdag) bespreekt de gemeenteraad het bestemmingsplan voor het schoolgebouw, een van de voornaamste voorwaarden voor de komst van de Emmaschool naar de Graaf Florislaan. Als de gemeenteraad akkoord gaat, wordt de kans weer een stuk groter dat de school vast de verhuisdozen kan gaan vullen. Er bestaat een grote kans dat de raad akkoord gaat: afgelopen woensdag werd het bestemmingsplan eveneens al besproken, toen bleek er veel steun. 

Na het akkoord voor het bestemmingsplan moet er nog wel wat gebeuren. Het plan moet dan nog worden goedgekeurd door de Raad van State. Daarnaast moet er nog een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Als alles dan loop zoals het moet lopen weet de Emmaschool halverwege augustus echt zeker of het kan gaan vertrekken. 

Vooralsnog wordt het dus eerst wachten op wat er woensdag gebeurt. Dan zullen er hoe dan ook weer veel ouders van de school naar de gemeenteraad komen om het proces te volgen. Afgelopen woensdag was er eveneens een grote groep. 

Uit de krant