Afbeelding

'Speelplaatsregels' Emmaschool geen probleem voor naschoolse opvang

Politiek

BUSSUM - De voorgestelde maatregelen waarmee het spelen op de speelplaats van de Emmaschool straks aan banden wordt gelegd, vormen geen probleem voor de naschoolse opvang. Dat zegt Ruth de Waal van de SKBNM. 

Als de Emmaschool en de opvang straks naar het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan komen worden er een aantal maatregelen genomen om eventuele overlast voor de buurt te beperken. Er komt onder meer een 'pleinrooster' zodat de buitenspeeltijden van de school worden beperkt als ook het aantal leerlingen dat gelijktijdig buiten mag spelen. Datzelfde geldt voor de naschoolse opvang.

Opvang kan met regels leven
De naschoolse opvang mag tot half zeven 's avonds slechts 60 kinderen huisvesten, waarvan er maar 30 tegelijkertijd buiten mogen spelen. De SKBNM kan daar wel mee leven. "Wij bieden een breed aanbod aan activiteiten aan. Een deel van de activiteiten vindt binnen plaats, een deel buiten. De ervaring leert dat kinderen zich verdelen over de activiteiten binnen en buiten. Voor het vrije spel geldt hetzelfde. Er is spelmateriaal binnen en spelmateriaal buiten. Tijdens de vakanties is een deel van de kinderen niet aanwezig. Wij gaan dan ook veel met ze op stap, bijvoorbeeld naar een museum of het bos. Voor ons is 60 kindplaatsen prima, zeker als we hiermee de omwonenden tegemoetkomen", zegt Ruth de Waal van de SKBNM.

Geen voorschoolse opvang jammer
Naast de 'speelplaatsregels' heeft de gemeente ook bepaald dat er naast de naschoolse opvang geen voorschoolse opvang mag komen. De SKBNM noemt dat jammer. "De voorschoolse opvang was een prettige service voor een aantal ouders", zegt De Waal. 

Uit de krant