Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché.

Gewoon GooiseMeren: 'Hou openingstijden Heidezicht ook straks beperkt'

Politiek

BUSSUM - Een nieuwe huurder van Paviljoen Heidezicht moet de deuren van het restaurant en de speelplaats aan de Randweg ook slechts tot zeven uur 's avonds open mogen houden. Dat stelt politieke partij Gewoon GooiseMeren. Er worden over twee weken vragen over gesteld aan het gemeentebestuur. 

Toen Paviljoen Heidezicht de deuren opende werd door de gemeente bepaald dat de deuren van het restaurant en de speelplaats tot zeven uur 's avonds open mochten. De openingstijden werden beperkt om te voorkomen dat buurtbewoners tot 's avonds laat last zouden hebben van Paviljoen Heidezicht. Daar was vooraf al veel om te doen: veel buurtbewoners vreesden deze overlast. 

'Gemeente moet regels respecteren'
De beperkte openingstijden van Paviljoen Heidezicht moeten dus ook voor een nieuwe huurder van het restaurant gaan gelden, zo meent Gewoon GooiseMeren. "Als gemeente moet je natuurlijk je afspraken nakomen", zegt raadslid René Sweijen. "Toen in 2012 hier afspraken over werden gemaakt, kon iedereen zich in dit compromis vinden. Dat moet je dus respecteren".

Paviljoen Heidezicht mag snel weer open
Gewoon GooiseMeren laat wel weten dat het, net als veel andere Bussumers, hoopt dat Paviljoen Heidezicht snel weer open gaat na het eerdere faillissement. "Als we straks weer allemaal de hei op gaan om te fietsen of wandelen, zou het heerlijk zijn om er een kopje koffie te kunnen drinken of een lekker broodje te eten. Gelukkig blijkt dat er veel horecaondernemers belangstelling hebben om het paviljoen van de gemeente te huren", aldus de partij.

Uit de krant