Afbeelding

Weghalen en verbeteren spoor pas jaar later

Politiek

NAARDEN/BUSSUM - De werkzaamheden aan het spoor rond Naarden-Bussum worden een jaar opgeschoven. Het werk zou over twee jaar van start gaan, nu wordt het een jaar later. Dat heeft spoorbeheerder ProRail aan de gemeente laten weten. 

Dat het werk een jaartje wordt opgeschoven komt doordat het spoor vanwege de werkzaamheden veel langer moet worden afgesloten dan eerder verwacht.

Het werk zou eerst net wat meer dan twee weken duren, maar er staan nu 23 dagen voor gepland. Het spoor langer dan twee weken stremmen over twee jaar acht ProRail vanwege andere werkzaamheden alsnog onhaalbaar. Er werd nog gekeken om het werk ter verplaatsen naar een ander moment dat jaar, maar ook dat bleek onhaalbaar onder meer vanwege de broedende vogels van het Naardermeer. Daardoor werd besloten het werk een jaar te verplaatsen.

Werkzaamheden gaan spoor verbeteren 
Spoorbeheerder ProRail gaat het spoor rond Naarden en Bussum fors opknappen. Het voornaamste dat de spoorbeheerder gaat aanpakken wordt het weghalen van het gros van de sporen door Naarden en Bussum heen. Er gaan nu nog 5 sporen door de twee kernen, waarvan er straks 3 worden weggehaald.

Daardoor moeten enkele knelpunten worden opgelost. Het spoor zal anders worden neergelegd, waardoor ook de veelbesproken spoorwegovergangen aan de Meerweg, Generaal de la Reijlaan en de Comeniuslaan een stuk smaller worden en door het aanpassen van de systemen wordt het wachten voor de spoorbomen een stuk verkort. 

Naast het spoor zelf staat ook station Naarden-Bussum een metamorfose te wachten. 

Uit de krant