Afbeelding

Kans dat er toch een toekomst bestaat voor de stedenband

Politiek

GOOISE MEREN - Er bestaat toch een kans dat de stedenbanden van Naarden en Bussum met Uhersky Brod en Valasske Mezirici een toekomst hebben. Er wordt door betrokkenen gekeken of de stedenbanden toch behouden kunnen worden. 

De gemeente maakte afgelopen maand bekend te overwegen de stedenband van Bussum met Valasske Mezirici te schrappen en alleen door te gaan met de Naarder stedenband met Uhersky Brod. Het behouden van twee stedenbanden zou volgens de gemeente teveel geld en teveel werk kosten. De stedenband met Valasske Mezirici wordt opgeheven omdat er de laatste jaar nog maar amper wat gebeurde, de stedenband met Uhersky Brod zou versomberd worden doorgezet. 

Schrappen stedenband raakt veel mensen
Er wordt nu door enkele betrokkenen dus toch gekeken of de stedenband behouden kan worden. "We merken dat het veel mensen raakt en dat men graag wat extra doet om de stedenbanden toch te behouden", zegt Jos de Lange van het CDA. "We denken dat we de komende jaren nog best wat kunnen betekenen voor deze Tsjechische steden met een groep mensen. Uhersky Brod en Valasske Mezirici behoren tot dezelfde streek. Het heeft daar wel wat weg van onze gemeente. We hebben daarom best wel een band met elkaar. Daar kunnen we wat mee doen."

Er wordt door betrokkenen nu gewerkt aan een voorstel voor de toekomst van de stedenband. Het punt van het schrappen van de stedenband stond afgelopen woensdag op de agenda van de gemeenteraad. Daar werd het op voorspraak van het CDA van af gehaald om eerst het voorstel voor de toekomst af te wachten. 

Uit de krant