Afbeelding

Besparen: gemeente heeft nog vele keuzes

Politiek

GOOISE MEREN - De gemeente moet de komende jaren structureel geld gaan besparen. Waar dat op gaat gebeuren moet nog worden bepaald, maar het gemeentebestuur heeft wel al enkele voorstellen gedaan. Er komen meerdere punten naar voren om een bedrag van 3,8 miljoen euro te besparen. 

Het opvallendste voorstel: de gemeente denkt er over om één van de twee zwembaden te sluiten. Dat zou dan het Naarder zwembad De Lunet moeten worden. Dat wordt moet nog wel verder onderzocht worden. Men start wel alvast met het terugschroeven van het onderhoud aan het zwembad. Daarmee kan nu al geld worden bespaard.

Voor burgerzaken alleen naar Bussum
Verder denkt de gemeente er over om te stoppen met de steunpunten waar burgers nu terecht kunnen voor vele gemeentezaken. Het regelen van onder meer een paspoort kan dan alleen nog door naar Bussum te gaan. Daarmee wordt per jaar tot een ton euro bespaard. 

Nog meer voorstellen
Enkele andere voorstellen gaan over het duurder maken van trouwen, het verkopen van stukken groen, het afstoten van twee gemeentewerven en eventueel een vestiging van de bibliotheek sluiten.

De gemeenteraad moet nog haar zegje doen over de voorstellen. De raad praat er volgende week over. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant