Afbeelding

Gemeente moet miljoen extra bezuinigen

Politiek

GOOISE MEREN - De gemeente moet niet 3,8 maar 4,8 miljoen bezuinigen. Dat slechte nieuws kwam vrijdag van het ministerie dat een rekenfout heeft gemaakt. Het college is nu in allerijl samen gekomen op te kijken waar het geld vandaan gehaald kan worden.

Het college had allerlei zoekrichtingen laten bestuderen. Hieruit heeft men al eerste keuzes gemaakt. Dit college zet met name in op de doe-democratie, economie, toerisme, duurzaamheid, preventie en basisvoorzieningen (met name bij de nieuwe woningen in Muiden) en wil een sterke speler in de regio zijn. Het geld voor bezuinigingen komt uit allerlei posten; van het sluiten van de servicepunten in Naarden en Muiden tot een studie naar het afstoten van het zwembad tot het duurder maken van trouwen. Al die keuzes moeten leiden tot structurele bezuinigingen.

Het extra miljoen kan op verschillende manieren worden opgehoest. Denk bijvoorbeeld aan nog meer bezuinigen, zoeken naar extra inkomsten of aan een greep uit de algemene reserves. Het college hoop volgende week hier meer over te kunnen vertellen.

Lees morgen meer in het BussumsNieuws en NaarderNieuws.

Uit de krant