Afbeelding

Coalitieakkoord rond, wethouders later vandaag bekend

Politiek

GOOISE MEREN - Gooise Meren heeft een nieuw college. Wie de wethouders worden en hoe het coalitieprogramma eruit komt te zien, wordt vandaag bekendgemaakt.

Formateur Alexander Luijten zal in de middag de ploeg presenteren waarmee Gooise Meren het de komende vier jaar moet doen. Het wordt dus nog heel even gissen hoe het college van VVD, D66, Hart voor BNM en GroenLinks eruit komt te zien. En datzelfde geldt voor het coalitieprogramma. Ook dat wordt vandaag gepresenteerd en wat er in staat blijft nog even geheim. Formateur Alexander Luijten hield zijn lippen gisteren stijf op elkaar. Er moesten nog wat laatste details worden aangepast en daarnaast moest de gemeenteraad eerst nog kennisnemen van het akkoord.

Het hele formatieproces is achter gesloten deuren gevoerd en er kwam eigenlijk niets naar buiten. De burgerparticipatie, iets dat Gooise Meren hoog in het vaandel heeft, kwam hierbij enkel op gang met een oproep om input voor de formatie in te sturen.

Zodra het coalitieakkoord en het college bekend zijn, staat de oppositie vanzelfsprekend klaar om het college en het programma onder de loep te nemen. Er wordt volgende week over gedebatteerd.

Uit de krant