De bewoner overleed na een val van de eerste etage.
De bewoner overleed na een val van de eerste etage. Foto: Bob Awick
Video

Woonzorgcentrum De Flank voldeed aan alle veiligheidseisen

Politie & justitie

NAARDEN - Woonzorgcentrum De Flank valt niets te verwijten rond het dodelijke ongeval van een van de bewoners eerder deze maand. Dat stelt burgemeester Han ter Heegde in het tweewekelijks gesprek op GooiTV. "Het pand voldoet aan alle bouwtechnische eisen en is ook goedgekeurd door de brandweer."

Twee weken geleden overleed een bewoner van het woonzorgcentrum toen hij met zijn scootmobiel door een raam op de eerste etage reed en naar beneden viel. Hulp mocht niet meer baten.

Noodlottig ongeval
Volgens burgemeester Ter Heegde was de man het slachtoffer van een noodlottig ongeval, maar toch roept de burgemeester woonzorgcentra op extra alert te zijn en zo nodig maatregelen te nemen. "We zijn ons er niet altijd van bewust hoe groot deze scootmobielen zijn en hoe hard ze kunnen. Deze man reed dus door een glazen pui. Bouwtechnisch was er dan wel niets mis mee, maar het zou bijvoorbeeld niet kwaad kunnen er een hekje voor te plaatsen. Zo zullen er meer punten zijn. Ik wil een oproep doen aan verpleeghuizen om hier eens naar te kijken."

Uit de krant