Afbeelding

Verdwenen Groningse student is Bussumer (18)

Politie

BUSSUM - Wytze Pennink, de 18-jarige student die enkele dagen geleden spoorloos verdween in zijn studiestad Groningen, komt uit Bussum. Dat meldt NH

Wytze verdween na een avondje stappen. De student droeg de betreffende nacht een rode onesie (pak uit een deel) en een hemd met bloemetjesmotief. 

De afgelopen twee dagen hebben honderden mensen Groningen uitgekamd in de hoop een spoor van de vermiste jongen te vinden. Behalve familie, vrienden en kennissen van de Bussumer, zochten ook talloze wildvreemden mee.  

Uit camerabeelden van bedrijven en particulieren is gebleken dat Wytze vrijdagochtend om 5.35 uur richting huis loopt. Bij de Spilsluizen, een gracht aan de rand van de Groningse binnenstad, eindigt het spoor. Gevreesd wordt dat hij in het water is gevallen. De politie heeft daarom de afgelopen dagen met duikers en sonarapparatuur in de Spilsluizen en naastgelegen grachten naar Wytze gezocht. Tot nog toe zonder resultaat. Vandaag rond 12.30 uur is de zoektocht op het water gestaakt, maar familie en vrienden zoeken onverminderd door.

Wytze haalde afgelopen zomer zijn vwo-diploma aan het Sint Vituscollege.

Uit de krant