Afbeelding

Verdachten gepakt vanwege reeks straatroven

Politie

BUSSUM - De recherche heeft zes verdachten aangehouden voor de reeks straatroven van de afgelopen maanden. Het gaat zes jongemannen tussen van 15 tot 19 jaar uit Weesp, Almere en Naarden. Ze konden worden aangehouden na langer onderzoek. 

De jongemannen worden ervan verdacht tussen februari en mei straatroven te hebben gepleegd. Begin februari werden op één avond drie personen slachtoffer van een straatroof en er was één poging. De voorvallen vonden plaats op het Veerplein en op de Burgemeester 's-Jacobslaan. Er werden door de daders jassen, een tas en een portemonnee buit gemaakt. Enkele weken later werd op de Meerweg nog een man beroofd van een telefoon en handschoenen.

Enkelen maanden later weer raak
Daarna keerde de rust even terug, maar enkele maanden later sloeg het groepje weer toe: op het perron van station Bussum-Zuid werd een persoon beroofd van een laptop en een telefoon, datzelfde gebeurde nog een keer in Hilversum. De recherche had al snel het vermoeden dat de straatroven gepleegd werden door dezelfde daders 

Meerdere telefoons gevonden
Toen de jongemannen werden aangehouden troffen de agenten enkele telefoons aan, één van de telefoons bleek de op station Bussum-Zuid gestolen telefoon. 

Eén verdachte zit nog vast, de andere vijf zijn ondertussen voorgeleid en zullen zich op een later moment moeten verantwoorden bij de rechter-commissaris. 

Uit de krant