Afbeelding
Partnerbijdrage

Op zoek naar een haard? Kies voor een cinewall haard!

Advertorial

Wil je een haard in huis? Dan heb je tegenwoordig talloze opties. Veel mensen denken bij een haard direct aan een (hout)kachel. Dit is inderdaad een mogelijkheid, maar hierin vindt verbranding plaats. Dit betekent dat er een rookkanaal aanwezig moet zijn. De rook moet immers afgevoerd worden. Indien er geen rookkanaal aanwezig is, valt deze optie waarschijnlijk al af. Het aanleggen van een rookkanaal is namelijk niet goedkoop. Bovendien is dit niet altijd mogelijk. Dit betekent niet dat je een haard direct uit jouw hoofd moet zetten. Nee, want je kunt namelijk ook voor een cinewall haard kiezen.

Wat is een cinewall haard?
De kans is groot dat een cinewall haard bij jou niet direct een belletje doet rinkelen. Dat is begrijpelijk, want deze haard is nog niet al te lang een trend. Maar wat is een cinewall haard eigenlijk? Kort door de bocht kunnen we zeggen dat dit niets anders in dan een inbouw haard. Een cinewall haard bestaat uit een paneel waarin je zowel een televisie als een sfeerhaard kunt verwerken. Dit paneel plaats je tegen de muur, waardoor hij makkelijk weg te werken is. Bovendien maakt deze haard het makkelijk om de kabels van jouw televisie te verwerken.

Waarom voor een cinewall haard kiezen?
Er zijn genoeg mensen die zich afvragen wat de toegevoegde waarde is van een sfeerhaard onder de televisie. Zo’n haard brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst is er sprake van een strakke afwerking. De televisie en de haard worden namelijk in één paneel verwerkt. Deze kun je zonder problemen op laten gaan in jouw interieur.

Een tweede voordeel van een cinewall haard is dat je hiermee een steentje bijdraagt aan het klimaat. Het gaat hier namelijk om een elektrische haard. Dit betekent dat er geen verbranding plaatsvindt en dat is een stuk beter voor het milieu dan bijvoorbeeld een houtkachel. Daarbij komt dat je met een cinewall haard een stuk goedkoper uit bent. Je hoeft namelijk niet constant hout te kopen. Heb jij zonnepanelen op jouw dak? Dan kost het gebruik van zo’n haard jou mogelijk helemaal geen geld. Reden genoeg dus om voor een cinewall haard te kiezen.

Uit de krant