Afbeelding
Foto: Bob Awick

School voor taallessen jonge ex-asielzoekers van start

Algemeen

BUSSUM - Schoolgaande ex-asielzoekers (statushouders) kunnen voortaan gewoon naar Bussum om taallessen te volgen. Globe gaat vanaf nu lessen verzorgen, het gaat om twee klassen van totaal 30 kinderen.

Alle schoolgaande ex-asielzoekers moesten tot nu toe naar de Hilversumse school De Dubbeldekker om de Nederlandse taal te leren, maar de groep werd er te groot. Er waren problemen met wachtlijsten en er moesten veel kosten gemaakt worden voor leerlingen vervoer. De taallessen worden vanaf nu dus ook door een Bussumse school aangeboden. Dat heeft als extra voordeel dat de groep door hun ouders naar school kan worden gebracht en dat helpt met integratie. Daarnaast gaat de overstap naar een normale school sneller. 

De gemeenten van de regio en alle schoolbesturen hebben een convenant opgesteld over hoe ze omgaan met het zogenaamde 'eerste opvang onderwijs' van schoolgaande ex-asielzoekers. Dat convenant wordt volgende week ondertekend en regelt een betere spreiding van schoolgaande statushouders door de regio en dus het wegwerken van wachtlijsten. 

Uit de krant