Afbeelding

Emmaschool-ouders: Gemeente moet vaart maken met vertrek school

Algemeen

BUSSUM - De gemeente moet haar verantwoordelijkheid nemen en vaart maken met het vertrek van de Emmaschool naar de Graaf Florislaan. Dat stellen de ouders. Ze gaven woensdag een pamflet met hun standpunten aan het gemeentebestuur en de raadsleden. 

De Emmaschool wacht nu steeds op het moment dat de school het veel modernere schoolgebouw aan de Graaf Florislaan kan betrekken. De school wacht al jaren op een ander onderkomen, maar buurtbewoners houden de komst van de school tegen omdat ze overlast verwachten. De ouders menen dat er snel wat moet gebeuren. "Al meer dan tien jaar wachten we op een gezonde leeromgeving voor onze kinderen en hun leraren", zo betogen ze. "De maat is meer dan vol. De noodgebouwen van de Emmaschool zijn vies, oud, te klein en slecht voor de gezondheid. Noodzakelijk onderhoud wordt al jaren uitgesteld."

Volgens de ouders moet het probleem nu snel worden opgelost. "We willen geen verder uitstel. De gemeente moet nu haar verantwoordelijkheid nemen."

Wachten op akkoord Raad van State
Het vertrek van de Emmaschool naar de Graaf Florislaan hangt nu nog af van een rechtszaak, aangespannen door de buurt, en een onderzoek naar eventuele geluidsoverlast. De Raad van State bepaalt aan de hand van dat onderzoek en eventuele genomen maatregelen of het vertrek van de school door kan gaan. Als de Raad van State akkoord geeft, kan het heel snel gaan en zou de school al volgend jaar het pand aan de Graaf Florislaan kunnen betrekken.  

Uit de krant