Afbeelding

Gemeente vraagt langer de tijd voor onderzoek naar Emmaschool

Algemeen

BUSSUM - Het gaat langer duren voordat de Raad van State de plannen voor het vertrek van de Emmaschool naar de Graaf Florislaan kan bespreken. De gemeente heeft aangegeven een paar weken langer nodig te hebben om de zaak te behandelen. 

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de geluidsoverlast die de school voor de buurt op zal gaan leveren. De gemeente moet dat onderzoek doen van de Raad van State nadat buurtbewoners naar de rechter stapten vanwege de gevreesde overlast. De buurtbewoners vrezen dat de schooljeugd van de Emmaschool een groot deel van de dag overlast gaat veroorzaken. 

Onderzoek duurt langer
Het onderzoek naar de Emmaschool zou eerst afgelopen maand al afgerond worden, maar het gaat tot twaalf weken langer duren. Dat komt onder meer omdat enkele gesprekken met de school en andere belanghebbenden langer hebben geduurd. Het onderzoek moet nog worden afgerond. De gemeente geeft daarnaast aan dat het zou kunnen dat vanwege de resultaten van het onderzoek het bestemmingsplan aangepast moet worden. Dat kan eveneens een paar weken duren. 

Al met al verwacht de gemeente dat het hele Emmaschool-project nu nog een maand vertraagd wordt. Toch heeft dat geen gevolgen voor de verhuizing van de school zelf: de verhuizing naar de Graaf Florislaan staat nog steeds gepland voor volgend jaar zomer.

Uit de krant