Afbeelding

Noodlokalen Emmaschool 'nog wel verantwoord'

Algemeen

BUSSUM - Dat de Emmaschool nog steeds enkele noodlokalen heeft om les te geven mag 'nog wel verantwoord, maar absoluut niet wenselijk' geacht worden. Dat stelt wethouder Boland. 

De Emmaschool hoopt nog steeds te vertrekken aan naar een ander schoolgebouw. De noodzaak daartoe wordt steeds groter, zo stellen betrokken vaders en moeders. De problemen met het schoolgebouw en de noodlokalen worden nu steeds vervelender. De afgelopen jaren waren er al problemen met de vloeren en elektra en afgelopen maand gaf ook de riolering de geest. De schooljeugd kon niet meer naar de wc en de hele dag geen handen wassen.

De wethouder hoopt dat er snel meer bekend wordt over het vertrek van de Emmaschool naar de Graaf Florislaan. "We proberen maximale snelheid te krijgen om toestemming te krijgen voor het nieuwe gebouw. Het meeste deugt al, behalve het akoestisch onderzoek dat aangevuld moest worden. We hopen het nog dit jaar af te ronden. Er komt geen tussentijdse oplossing. We houden het zoals het nu is, omdat we geloven dat het voor elkaar komt", aldus Boland.

Het duurt lang voordat de Emmaschool kan vertrekken omdat enkele buurtbewoners veel overlast vrezen door de komst van de school naar de Graaf Florislaan. 

Uit de krant