Afbeelding

Brosballonnen vliegen symbolisch over Bussum

Buurt / wijk

BUSSUM - Met het loslaten van flink wat ballonnen in de Broskleuren blauw, bruin en wit is net het officiële startsein voor de bouw van Bensdorp ingeluid. Voorlopig gaat de ingezette sloop nog wel even door, na de zomer starten de echte bouwwerkzaamheden.

De ballonnen vlogen vanuit het Brosgebouw symbolisch over heel Bussum. "Voor even gingen we weer terug in de tijd", aldus een woordvoerder van Bouwbedrijf Noordersluis. Tijdens de bijeenkomst in de oude chocoladefabriek werden er diverse toespraken gehouden. Wethouder Boland haalde het belang van het 'laten voortbestaan' van de oude chocoladefabriek aan door deze nieuwe bestemming.

De oude Brosfabriek is het enige pand dat niet wordt gesloopt. Hier komen zes lofts in. Deze gingen vorige maand in de verkoop en er was zo veel belangstelling voor dat ze ook allemaal al zijn verkocht. In de nieuw te bouwen panden komen in totaal 80 appartementen en een deel is bestemd voor ondernemers en maatschappelijke en culturele organisaties.

Meer symboliek
Er was nog meer symboliek. De ballonnen waren bevestigd aan acht witte linten. Een lint voor de persoon die dezelfde naam draagt als het Bensdorpplan, één voor degene die het plan heeft ontworpen en de rest voor andere betrokkenen, waaronder de diverse buurtverenigingen.

Start bouw na de zomer
De echte bouwwerkzaamheden zijn voorlopig nog niet aan de orde. Voorlopig wordt er nog flink gesloopt en moet het puin nog worden afgevoerd. Daarna staat het deels slopen van de parkeergarage op de planning. Pas na de zomer worden de bouwwerkzaamheden uitgevoerd en zullen ook de twee nog te plaatsen torenkranen vanuit grote delen van Bussum te zien zijn.

Uit de krant