Afbeelding

Scheidingsstations extra open na Sinterklaas en Kerstmis

Natuur en Milieu

BUSSUM - De scheidingsstations in Bussum, Huizen en Weesp zijn op maandag na Sinterklaas (7 december) en Kerstmis (28 december) extra geopend van 8.30 tot 16.30 uur. Het scheidingsstation in Hilversum is op maandag altijd geopend (feestdagen uitgesloten). 

De GAD verwacht dat inwoners meer grof huisvuil, kringloopspullen en verpakkingsmateriaal hebben in verband met de naderende feestdagen. “Zo zien we onder andere meer kartonnen verpakkingen door een stijging van online aankopen”, aldus de GAD. 

Boete

“Grote verpakkingen passen over het algemeen niet goed in de ondergrondse containers als het niet eerst klein wordt gemaakt. Hierdoor ontstaan verstoppingen of de openingsklep raakt klem. Helaas zien we vaak dat karton naast de ondergrondse container wordt geplaatst.” Dat is volgens de GAD verboden en wie dat toch doet, riskeert een boete van 100 euro. “Ook het plaatsen van karton naast de containers aan huis (kliko’s) is niet toegestaan.” Het dringende advies is dan ook om grote kartonnen verpakkingen te brengen naar het scheidingsstation of klein te maken. “En daar is in de maand december dus extra gelegenheid voor.”

-

Uit de krant