Mies van Steensel leeft voort in de Miestuin bij Elk Gooisch Matras.
Mies van Steensel leeft voort in de Miestuin bij Elk Gooisch Matras.

'Kleine' Mies van Steensel (48) overleden

Mensen

BUSSUM - Mies van Steensel, bij velen bekend als Kleine Mies, is zaterdag overleden na een slopende ziekte. Veel mensen in Bussum en omgeving hebben Mies gekend in de hoedanigheid van fotograaf of vanwege haar betrokkenheid bij Elk Gooisch Matras.

Tot afgelopen maandag kon daarom ook bij Elk Gooisch Matras afscheid van haar worden genomen. Daar lag ze opgebaard in een kist die eind vorig jaar door haar vrienden en drie kinderen zelf was gemaakt. De kist was voorzien van een aantal persoonlijke woorden als 'strong' en 'happy'. Typerend voor hoe zij was. Mies lag bedolven onder een deken van bloemen. Precies zoals ze het zelf graag wilde.

De foto's die Mies maakte werden ook regelmatig in BussumsNieuws gepubliceerd. Ze had oog voor detail, was gek op de natuur en ze stelde haar werk belangeloos beschikbaar. Ze maakte ook reportages bij haar geliefde Bensdorp. Eind vorig jaar vertelde ze openhartig in deze krant over haar keuze om geen verdere behandelingen te ondergaan. "Ik leef totdat ik doodga", zei ze.

Mies wilde buiten zijn, fotograferen, de wind in haar haren voelen en dan haar handen warmen aan een kop sterke koffie.

Uit de krant