Afbeelding

Veel gedoe om ballonnen Bensdorp

Mensen

BUSSUM - Het oplaten vorige week van ballonnen om de officiële start van de bouw van Bensdorp te vieren heeft in het Bussumse voor wat commotie gezorgd.

Er kwamen vele afwijzende reacties binnen op de actie van Bouwbedrijf Noordersluis: Van 'Achterhaald, met de wetenschap van nu', tot 'Krankzinnig bovendien dat we afgelopen zaterdag zwerfafvaldag hadden en kilo's plastic rommel hebben opgeruimd met een handjevol vrijwilligers.'

Noordersluis laat in een reactie weten dat ze vooraf onderzoek hebben gedaan naar het milieu-aspect. "Het is ons anders voorgespiegeld", zo laat men weten. Ook van de gemeente hadden ze begrepen dat er geen bezwaar was tegen het oplaten van ballonnen. "We hebben bewust voor biologisch afbreekbare ballonnen gekozen", aldus een woordvoerder van Noordersluis. De commotie is wel aanleiding voor Noordersluis om de volgende keer een alternatief in te zetten.

Geen verbod
De gemeente laat weten dat ze geen voorstander is van het oplaten van ballonnen. "Wij zullen dat bij eigen evenementen ook niet doen en raden het bij anderen af. Maar in dit verband konden wij het niet verbieden. Er is ook geen absoluut verbod op het gebruik. Er is geen milieuovertreding of misdrijf als je wel ballonnen oplaat."

Uit de krant