Afbeelding

BoodschappenPlusBus hoopt op meer steun

Mensen

BUSSUM - De BoodschappenPlusBus hoopt op meer steun van de gemeente en andere sponsoren. Dat zeggen de mensen achter de bus deze week.

De BoodschappenPlusBus bestaat 5 jaar en brengt elke week vele ouderen naar concerten, musea en andere evenementen. Dat moet er voor zorgen dat ouderen actief blijven.

De ouderen moeten uiteraard een bijdrage betalen voor de uitjes. Erg goedkoop is het eerlijk gezegd niet. En daar blijkt ook de schoen wat te wringen. "De kosten lopen behoorlijk in de papieren maar wij ontvangen helemaal geen subsidie. Toen we vijf jaar geleden begonnen, vanuit het Nationaal Ouderenfonds, gebeurde dat in samenwerking met de gemeente Huizen. Vanuit die gemeente kwam er subsidie. Natuurlijk hebben we het in Bussum en nu in Gooise Meren ook geprobeerd, maar de gemeente wil niets bijleggen. Er zijn wel wat sponsors, maar niet genoeg. Daarom zijn we heel hard op zoek naar bedrijven die hun naam aan ons willen verbinden."

De BoodschappenPlusBus neemt nu vooral mensen mee die het financieel goed hebben. "Wij zouden het juist zo leuk vinden om ook ouderen die bijvoorbeeld alleen maar aow hebben, een keer mee te kunnen nemen. Natuurlijk hebben we sporadisch wel een bedrag van het Oranje Fonds of de Rabobank, maar dat is lang niet genoeg om de ouderen mee te nemen die we zo graag willen bedienen. De mensen wonen langer thuis en daardoor zie je dat sommige vereenzamen. Die mensen zouden we uit hun isolement willen halen door een subsidie te krijgen voor de mensen die het zelf niet kunnen betalen. We bedingen kortingen en gaan naar gratis lunchconcerten, bijvoorbeeld in Het Concertgebouw, maar je blijft altijd bepaalde kosten houden."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant