Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché

Vrijwilligers Rode Kruis bedankt voor hun jarenlange inzet

Mensen

REGIO - Sommige vrijwilligers zetten zich al 10 jaar of zelfs, 20, 30, 40 jaar in voor het Rode Kruis. Een geweldige prestatie en daarom werd een clubje jubilarissen dinsdag in het zonnetje gezet tijdens de nieuwjaarsborrel. Hiermee wil het zelf jubilerende Rode Kruis Gooi en Vechtstreek graag aandacht schenken aan het belang van vrijwilligers.

Maar liefst 150 jaar bestaat het Rode Kruis en dat kan natuurlijk alleen dankzij de inzet van mensen zoals de Bussumer meneer de Graaf die zich al tien jaar inzet als evenementenhulpverlener en begeleider sociaal vervoer. Opvallend detail was dat de jubilarissen die afgelopen week een oorkonde en medaille kregen samen 150 jaar aan vrijwilligerswerk erop hebben zitten.

Evenementen
Het Rode Kruis werkt in diverse teams en heeft ruim 270 vrijwilligers die zich in onze regio inzetten. Je ziet ze op evenementen zoals bij de Sinterklaasintocht in Naarden en bij Bussum Cultureel. De tak 'bevolkingszorg' komt in actie wanneer mensen opgevangen of begeleid moeten worden. Bijvoorbeeld toen recent door een brand in een Hilversums verzorgingshuis de mensen hun huis uit moesten. Maar ook bij de opvang van de vluchtelingen in Laren, Kortenhoef en Crailo is het Rode Kruis paraat.

Maatschappelijk Verbinden
De vereniging kreeg tijdens de jubileumavond nog een kunstwerk overhandigd dat er is gekomen dankzij de een afspraak die werd gemaakt tijdens het Platform Maatschappelijk Verbinden Gooise Meren. Dat betekent dat de Bussumse
Anthèl Reijnders het werk heeft gemaakt en heeft laten drukken bij In Primo. Hiervoor krijgen de kunstenaar en de drukker in ruil een EHBO-cursus verzorgd door het Rode Kruis. Een goed voorbeeld dus van hoe een maatschappelijke organisatie en commerciële partijen iets voor elkaar kunnen betekenen met gesloten beurs.


Uit de krant