Afbeelding

Koninklijke onderscheiding voor Janny Noort

Mensen

BUSSUM - Bussumse Janny Noort - Kramer (75) heeft vandaag op haar afscheidsfeestje op haar werk in Tergooi Hilversum een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Burgemeester Albertine van Vliet roemde de manier waarop de oncologieverpleegkundige haar professie uitvoert. "De manier waarop zij haar functie uitoefent en omhoog heeft getild is bewonderenswaardig: vertrouwd, meelevend, professioneel en kordaat. Zij is een voorbeeld voor haar collega's", sprak de burgemeester. 

Noort is een bevlogen werkneemster en werkt sinds 1973 in het ziekenhuis. Daarvan is ze ruim 20 jaar oncologieverpleegkundige. "Ze maakt dagen van 10 uur per dag en heeft een enorme inzet. Ze heeft vele ontwikkelingen binnen het vakgebied oncologie meegemaakt, verbeteringen doorgevoerd en de polikliniek opgezet tot een zeer hoog niveau. Op vrijwillige basis heeft ze meegewerkt aan Viore, een centrum voor mensen die leven met kanker. Zij is voor vele honderden patiënten een steun en toeverlaat in een kwetsbare periode in hun leven. Ook buiten werktijd staat Janny geregeld klaar voor patiënten en werkt vanuit haar gevoel. Mijn eigen secretaresse kan hierover meepraten. Ook zij heeft veel steun aan Janny gehad."

Uit de krant