Foto: RTV NH.
Foto: RTV NH.

Vader Tommy-Boy: 'Doe even normaal met je mobiel op de fiets'

Mensen

BUSSUM - Dat bellen op de fiets je fataal kan worden, dat weet de vader van Tommy-Boy als geen ander. Michael Kulkens verloor zijn 13-jarige zoon nadat hij overstak op de Franse Kampweg en daar werd geschept. Nu heeft Kulkens zich ingezet om andere jongeren te waarschuwen. Zo werd afgelopen maandag een film opgenomen op het Goois Lyceum die deel uitmaakt van een landelijke campagne om scholieren veiliger te laten fietsen.

Michael Kulkens probeert op allerlei manieren andere jongeren te behoeden voor hetzelfde noodlot door te blijven waarschuwen. "Ik vind dat ik mijn best moet hebben gedaan om duidelijk te maken dat een mobieltje en het verkeer niet samengaan. Op een gegeven moment pak je dat op en merk je ook dat het werkt. Als je dan de vader van Tommy-Boy bent, hakt dat er wel in. Dat helpt mij dan weer", aldus Kulkens op RTV NH.

Confronterend
Kulkens zelf is aanwezig bij een deel van de opnamen, ook op de plek van het ongeluk van Tommy-Boy aan de Franse Kampweg. "Het is elke keer wel confronterend op dit soort momenten, ik probeer het te doseren. Als je ermee bezig bent, denk je natuurlijk wel aan je zoon. Maar Tommy-Boy was niet alleen de jongen met een mobiel in zijn hand, maar ook een fantastisch gave gozer. Daar denken wij het meest aan."

Kulkens hoopt dat de campagne voor nog meer bewustwording zorgt. "Probeer niet te vaak te reageren op de piepjes. Het gaat mij erom dat kinderen op blijven letten. Dat men zegt: 'Doe ff normaal met je mobiel op de fiets'."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant