Afbeelding

Sinterklaasbank wil dit jaar nog meer kinderen blij maken

Algemeen

BUSSUM - De Sinterklaasbank wil dit jaar nog meer kinderen blij maken met een cadeautje. Kregen in het jaar van oprichting, 2006, zo'n 50 kinderen een cadeautje, dit jaar streven ze naar 5.000 blije gezichten.

Het gaat om kinderen die zonder de inspanning van de Sinterklaasbank op pakjesavond met lege handen zitten. Het lastige, volgens oprichtster Elisa Nuij uit Bussum, is dat deze kinderen vaak niet goed in beeld zijn, ook niet bij de Sinterklaasbank. Nuij: "Het gaat om gezinnen die in financiële nood zitten en geen sociaal vangnet hebben. Ze zijn dus niet bij de geijkte instanties, zoals de Sociale Dienst en de voedselbanken bekend."

Intermediairs
Nuij roept daarom de hulp in van intermediairs, die volgens haar zeggen wel toegang hebben tot deze gezinnen. Ze denkt daarbij aan leerkrachten, wijkcoaches, wijkagenten, schuldhulpverlening, maar ook huisartsen.

De kinderen mogen zelf een verlanglijstje maken en kiezen dus hun eigen cadeau. Voor Nuij is juist dat heel belangrijk. "Wij noemen dat een wenscadeautje, zoals het ook hoort bij het sinterklaasfeest", aldus Nuij.

Aanmelden
Informatie over het project of aanmelden van een gezin kan via de website: www.sinterklaasbank.nl.

Uit de krant