Afbeelding

Gedupeerde Bussumse studentes alsnog op reis

Human interest

BUSSUM - Het groepje Bussumse studentes, dat afgelopen week voor 2600 euro werd bedrogen door de verhuurder van een vakantieappartement, kan alsnog op vakantie. Ze vertrekken maandag. 

Annemijn de Klerk, Cornelieke Pouwels, Jolien Gesink, Clarine Verweij, Nicky van Hunnik, Rachel Huis en Julia Peters leken hun reisje naar Barcelona te kunnen vergeten nadat de verhuurder van hun appartement er met hun geld vandoor ging. Een buurvrouw van een van hen helpt ze nu. "Deze buurvrouw heeft zelf een appartement, net buiten Barcelona. We kunnen nu heel goedkoop alsnog weg", vertellen de dames. "Het wordt al met al wel een heel duur verhaal doordat we al veel schade hebben geleden, maar we gaan het nu toch samen leuk hebben. Daar gaat het om."

De dames laten weten nog te onderzoeken of er verder stappen genomen kunnen worden tegen de zwendelende verhuurder. "We hebben van het overkoepelende HomeAway wel 800 euro terug gekregen na veel gedoe, maar naar de rest van het geld kunnen we fluiten. Het zal wel moeilijk worden, maar we gaan toch proberen om dat terug te krijgen."

Kofferzaak geeft studentes leuk cadeautje
Komende maandag stappen de studentes dus alsnog op het vliegtuig. En dat doen ze met een aantal spiksplinternieuwe koffers. De Bussumse kofferzaak Lojel kreeg het verhaal van de gedupeerde studentes te horen en kwam met een leuke geste. De dames mochten woensdag allemaal een nieuwe koffer uit komen zoeken. "We hopen dat dat de pijn voor de dames een beetje verzacht", zegt Hugo Fretz van Lojel. De dames konden de geste erg waarderen. 

Uit de krant