Afbeelding

Schaatsbaan denkt aan parkeerplaats Veldweg

Cultureel

BUSSUM - De schaatsbaan van Bussum op IJs hoopt komend najaar aan de Veldweg te staan. Dat maakt de organisatie van de schaatsbaan bekend. 

De schaatsbaan had al negen jaar een vaste plek op de parkeerplaats van het gemeentehuis, maar moest daar noodgedwongen vertrekken vanwege de verbouwwerkzaamheden aldaar. Er werd van alles geprobeerd om de baan alsnog te behouden, maar na ampel beraad bleek dat onhaalbaar. 

Veel plekken bekeken
De afgelopen maanden werd er gezocht naar een andere plek om de schaatsbaan te plaatsen. Er bleek maar een plek echt haalbaar: de parkeerplaats aan de Veldweg. "We hebben de afgelopen maanden vele plekken bekeken en al veel gepast en gemeten. We hebben gesproken over het Wilhelminaplantsoen, maar dat bleek echt te druk te worden. De Veldweg bleef als beste alternatief over. Daar gaan we nu voor", vertelt woordvoerder Saskia Aupers van Bussum op IJs. 

Gemeente moet plan goedkeuren
Er wordt momenteel hard gewerkt om de komst van de schaatsbaan naar de Veldweg verder te regelen. "We verwachten dat het goedkomt, maar de gemeente moet alles ook nog goedkeuren."

De schaatsbaan opent komende december. 

Uit de krant