Afbeelding

Wachten tot er meer bekend wordt over toekomst stedenband

Cultureel

GOOISE MEREN - Er moet de komende maanden meer bekend worden over de toekomst van de stedenbanden van de gemeente met Valasske Mezirici en Uhersky Brod. Er wordt gekeken of de stedenbanden behouden kunnen worden. 

De gemeente heeft de stedenbanden nog om dat de gemeenten Bussum en Naarden een stedenband hadden. Het plan was de stedenband van Bussum met Valasske Mezirici te verbreken en de stedenband van Naarden met Uhersky Brod te versomberen. Het behouden van twee stedenbanden zou volgens de gemeente teveel geld en teveel werk kosten. 

Werken aan plannen
Vlak voordat de gemeenteraad het opheffen van de stedenbanden zou bespreken werd het voorstel toch teruggetrokken op voorspraak van het CDA, omdat betrokkenen rond de stedenband hadden aangegeven de stedenbanden toch graag te behouden. Er wordt nu samen gekeken wat er de komende jaren nog gedaan kan worden voor de twee Tsjechische stadjes. "Alle betrokkenen hebben de afgelopen weken onder elkaar gezet wat de gemeenschap de afgelopen jaren gedaan heeft voor Valasske Mezirici en Uhersky Brod en welke plannen ze nog hebben voor de komende jaren", vertelt Jos de Lange van het CDA. "

Komende maand moet er meer bekend worden wat er samen met Valasske Mezirici en Uhersky Brod nog gedaan kan worden. Zodra dat bekend wordt, worden er weer gesprekken gevoerd met de gemeente om de toekomst van de stedenband te bespreken. 

Uit de krant