Afbeelding

Een zoektocht naar vijftigers op een kantelpunt

Cultureel

BUSSUM - Corina Bouweriks is net de vijftig gepasseerd. Het is een leeftijd die wat met haar doet. Ze spreekt over een keerpunt, over zingeving, een nieuwe invulling van haar leven. Op de helft van het leven of eigenlijk al over de helft. Ze ziet er goed uit, oogt jong, maar aan de andere kant is ze ook oma. In haar eigen zoektocht naar zingeving pakte ze de camera op en dat resulteerde onlangs in het winnen van de NRC Fotoprijs.

Dit gebeurde vrij onverwachts voor Corina. Ze fotografeert nog niet zo lang en haar winnende werk maakte ze als opdracht voor haar fotocursus. Ze werkt bij de politie en daarnaast is ze portretfotograaf. Corina is begonnen aan een zoektocht; niet alleen naar zichzelf, maar ook naar mooie portretten en verhalen.

Inmiddels is Corina op zoek naar een expositieruimte voor deze foto-serie en ze is bezig met een nieuwe reeks waarin vijftigers centraal staan. "Ik geef weer hoe ik iemand zie. Iedereen is mooi en heeft een verhaal. Mijn verhaal is dat ik op een kantelpunt sta. Dat zoek ik nu ook in mijn nieuwe serie. Mensen tussen de 50 en 56 jaar die mee willen doen kunnen zich melden: corinabouweriks.com."

Uit de krant