Met kroon of zonder kroon? Met of zonder 'meermensen'? En bovenal: geel of wit?
Met kroon of zonder kroon? Met of zonder 'meermensen'? En bovenal: geel of wit?

Iene miene mutte: welk gemeentewapen heeft jouw voorkeur?

Kunst & cultuur

GOOISE MEREN - Kiezen de inwoners van Gooise Meren voor een simplistisch ontwerp van het nieuwe gemeentewapen? Of gaan ze all the way met een kroon, een zeemeermin en zeemeerman, een arabesk en drie parels? Dat zal de komende tijd duidelijk moeten worden.

Wat zullen de hoofdkleuren worden? Blauw met daarbij accenten van wit of liever geel? Vragen en een ratjetoe van gemengde wapens zijn er genoeg. Het idee was een combinatie te maken van de bestaande wapens van Muiden, Naarden en Bussum.

Er zijn recent twee wapens gepresenteerd door de Hoge Raad van de Adel aan de gemeenteraad en daarop kwam het verzoek om nog wat extra varianten te laten zien. En dat hebben we geweten. Maar liefst acht varianten zijn er gemaakt. Eerst zou de gemeente iene miene mutte doen, maar nu mogen ook de bewoners hun favoriete wapen aanwijzen.
Dat er tijd en geld vrijgemaakt is om maar liefst acht ontwerpen te maken, dan zou je denken dat het nogal belangrijk is. Maar dat valt tegen. Het wapen komt op de ambtsketen van de burgemeester. De gemeente ziet verder beperkte mogelijkheden. Er zou per geval bekeken moeten worden waar het wapen tot haar recht komt. Een gemeentevlag komt er in ieder geval niet.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant