Afbeelding

Upbeatles-quiz Met je hart ter ondersteuning van zelfstandig wonende ouderen

Coronavirus

GOOISE MEREN - Upbeatles organiseert dinsdag 1 december (Giving Tuesday) - om eenzaamheid bij zelfstandig wonende ouderen te verzachten - een benefietquiz voor Met je hart. 

Tijdens de online quiz stellen onder anderen bekende Nederlanders Guus Meeuwis, Barry Atsma, Pieter van den Hoogenband, Henk Dissel en Hanna Verboom, ambassadeurs van Met je hart, vragen aan de deelnemers. Er worden mooie prijzen verloot en deelname is gratis. Deelnemers aan de quiz steunen stichting Met je hart vrijwillig met een donatie, zodat zij voor nog meer ouderen eenzaamheid kunnen verzachten met waardevolle ontmoetingen.

Giving Tuesday

Giving Tuesday is een wereldwijde actiedag om goed te doen en wordt ieder jaar op de eerste dinsdag na Black Friday georganiseerd. “Met onze benefietquiz steunen wij stichting Met je hart, omdat dit jaar eenzaamheid bij ouderen verder toegenomen is en we zien wat voor mooi werk Met je hart doet. Hoe mooi zou het zijn als Met je hart in meer gemeenten in Nederland ontmoetingen kan organiseren”, aldus Jochem Geerdink van Upbeatles.

Aimée Romme, directeur stichting Met je hart: “Wij zijn ontzettend blij met dit initiatief van Upbeatles. De donaties gaan wij gebruiken om in nog meer gemeenten voor nog meer ouderen eenzaamheid te verzachten. Door structurele ontmoetingen voor ouderen te organiseren doen zij nieuwe sociale contacten op en kunnen vriendschappen ontstaan. Door de toenemende eenzaamheid dit jaar is Met je hart harder nodig dan ooit. We zijn actief in 33 gemeenten en willen daar komend jaar minimaal vijf nieuwe gemeenten aan toevoegen.”

Op 1 december kunnen deelnemers vanaf 20.00 uur zich als team aanmelden voor de quiz die om 20.30 uur start. Meedoen kan via www.upbeatles.nl/livequiz. Daar staat ook de uitleg en linkjes die nodig zijn. 

Uit de krant