Afbeelding

Meer straten hebben last van parkeerproblemen

Buurt / wijk

BUSSUM - Meer Bussumse straten hebben last van parkeerproblemen omdat er aan hun straat geen parkeerregels gelden. Dat laten bewoners weten.

Afgelopen week en al eerder trokken andere Bussumers al aan de bel. Het gaat om bewoners rond het Gewestkantoor, aan onder meer de Iepenlaan. Bewoners hebben daar veel problemen met een hoge parkeerdruk. Dat komt doordat er aan een deel van de straat geen parkeerregels gelden: je hoeft er geen parkeerkaartje te kopen of een parkeervergunning voor te hebben. Veel mensen parkeren er dus maar al te graag, tot onvrede van de buurt. 

Andere straten
Nu trekken bewoners van andere straten, zoals het Singel en de Floralialaan, eveneens aan de bel. Ze herkennen de klachten van hun mede-Bussumers en zeggen dezelfde problemen te hebben. "Het staat met regelmaat echt helemaal vol", vertelt een bewoner van de Floralialaan. "We kunnen amper een auto parkeren. Er moet echt wat aan gedaan worden. We hebben al meerdere keren contact gehad met de gemeente, maar nog zonder succes."

Problemen hebben aandacht
De gemeente heeft afgelopen week laten weten dat de problemen de aandacht hebben. Er wordt gekeken naar hoe alles opgelost kan worden. 

Uit de krant