Afbeelding

Bewoners Koekoeklaan: geen probleem met bevoorraden supermarkt op zondag

Buurt / wijk

BUSSUM - Bewoners aan en rond de Koekoeklaan hebben er geen probleem meer mee als de supermarkt aan hun straat straks ook zondags bevoorraad wordt. Dat hebben ze laten weten aan de gemeente. 

De gemeente heeft het plan om het bevoorraden van supermarkten op zondag toe te staan. Dat was voordat de gemeente de supermarkten toestond om überhaupt de deuren op zondag te openen nog een groot probleem voor de buurt. De buurt vreesde dat hun zondagsrust teveel werd aangetast. De gemeente besloot daarop met een verbod te komen voor het bevoorraden van de supermarkten op zondag. 

De supermarkten hebben er echter steeds meer problemen mee dat er op zondag geen producten aangeleverd mogen worden. Er kunnen nu zondags geen verse producten worden geleverd. De supermarkten vroegen daarom de gemeente enkele maanden geleden al het verbod te schrappen. De gemeente gaat dat ook doen, alleen de gemeenteraad moet er nu nog akkoord mee gaan.

Wel andere overlast
De bewoners stellen nu geen problemen te hebben met het bevoorraden door de vrachtwagens. Wel hebben ze veel last van rammelende winkelwagens, parkeeroverlast en toeterende auto's. De gemeente gaat proberen deze problemen aan te pakken. 

Uit de krant