Afbeelding

Reeks klachten over muurvast verkeer Vaartweg

Buurt / wijk

BUSSUM - Er wordt rond de Vaartweg steeds vaker geklaagd over het verkeer dat er muurvast komt te staan als er een vrachtwagen met voorraad voor een naastgelegen bedrijf komt. De klachten komen vooral van buurtbewoners, zo somt Hart voor BNM op. 

Als er een vrachtwagen komt om de zaak aan de straat te bevoorraden staat het gevaarte gewoon op straat, een laad- en losplek ontbreekt. Met de vrachtwagen op de weg staat de smalle straat muur vast en kan er geen auto meer langs. 

Geen maatregelen
Buurtbewoners vragen de gemeente meer te handhaven. Wethouder Boland stelt dat de gemeente al voldoende handhaaft. "We snappen de overlast zeker, maar wat daar gebeurt gaat gewoon volgens de regels. We hebben daar geen laad- en losplaats en deze zaak moet gewoon bevoorraad kunnen worden. Dat kunnen we nou eenmaal niet verbieden. Het bedrijf moet gewoon kunnen werken", aldus Boland. 

De wethouder vertelde dat het bewuste bedrijf plannen heeft om aan de Vaartweg uit te breiden naar een naastgelegen leegstaand pand. "Dat geeft ons goed de kans om de zaak nogmaals te kunnen bekijken. Het zou dus kunnen betekenen dat we de problemen binnen niet al te lange tijd kunnen oplossen, maar voor nu moeten we er genoegen mee nemen dat het is zoals het is. Het wordt nog even doorbijten."

Zo is het regelmatig. Deze foto past beter bij het artikel
In de avond na 19.30
Zelfs het paaltje op de hoofdlaan wordt er regelmatig uitgereden
Afbeelding
Zelfs de brediusweg wordt vastgezet

Uit de krant