Afbeelding

Hardere aanpak om overlast hangjeugd aan te pakken

Buurt / wijk

BUSSUM - Er wordt met meer mankracht gewerkt om de overlast van hangjeugd aan te pakken. De komende maanden gaan meer jongerenwerkers de straat op om wat te doen aan het toenemende aantal klachten. 

Het aantal klachten over overlast van hangjongeren nam de afgelopen jaren toe. 

Bussum kent een aantal vaste hangplekken. Dat jongeren rondhangen noemen jongerenwerkers, agenten en de gemeente geen probleem. "Maar dat betekent 's avonds wel geen harde muziek, schreeuwen of gillen, maar wel troep opruimen en met respect omgaan met de buurtbewoners", zegt jongerenwerker Lennert Bont. De jongerenwerkers gaan meerdere avonden per week op stap om met jongeren te praten en buurtbewoners te helpen met overlast. 

'Ga praten met de jongeren'
Hoewel de jongerenwerkers zelf veel spreken met de jeugd, roepen ze mensen met overlast van de jongeren met klem op om vooral zelfs eens met de jongeren te gaan praten. "Onze ervaring is dat als je aan de jeugd uitlegt waarom ze op bepaalde plekken en tijdstippen niet in groepen bij elkaar kunnen komen, dat ze dit begrijpen. Als je jongeren in de wijk leert kennen en ze daardoor uit de anonimiteit haalt, merk je automatisch dat de jongeren zich bewust zijn van de omgeving", vertelt Bont. 

Buurtbewoners met eventueel overlast van hangjeugd worden opgeroepen om met hun klachten contact op te nemen met de jongerenwerkers zelf. Dat kan op jongerenwerkgooisemeren@versawelzijn.nl of 06-27271887. De jeugdwerkers gaan er dan mee aan de slag. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant