Afbeelding

Cafébaas 't Raedthuys voor de rechter om strafmaatregel

Bedrijven

BUSSUM - Café 't Raedthuys heeft stappen genomen na een strafmaatregel van de gemeente een jaar geleden. De zaak kwam maandag voor de bestuursrechter. 

Het gaat om een straafmaatregel van afgelopen december een jaar geleden. Het café moest toen een weekend de deuren gesloten houden omdat een controleur het café betrapte toen er alcohol werd geschonken aan een te jonge jongen. Naast de strafmaatregel kreeg het café een boete. 

De kroeg noemt de strafmaatregel en de boete overdreven, omdat er op de bewuste avond zoals normaal van alles werd gedaan om te voorkomen dat jongeren aan alcohol zouden komen. Er was controle aan de deur en alleen volwassenen kregen een polsbandje. De overtreder zou het café bewust om de tuin geleid hebben. "We hebben toen gedaan wat we konden om te voorkomen dat er jongeren aan drank zouden komen. We hebben zelfs extra maatregelen genomen. Deze overtreder heeft ons toen willens en wetens geflest. Wat kunnen we daar als café nou nog tegen doen na alle controles? De strafmaatregel en de boete was echt overdreven", stelt cafébaas Rogier Jansen. 

De bestuursrechter velt over zes weken een oordeel over de zaak. Als 't Raedthuys in het gelijk wordt gesteld, gaat de kroeg een schadeclaim eisen. 

Uit de krant