Een deel van de cast.
Een deel van de cast. Foto: Gooise Lyceum

Leerlingen Goois Lyceum straalden in Musical 'Zingéla

Algemeen

BUSSUM - Het Goois Lyceum heeft dit jaar de musical 'Zingéla' gespeeld. Het jaarlijkse hoogtepunt op cultureel gebied was nu met een bewerking van 'The Lion King' door regisseur Maja van Esch.

Het wemelde ook dit jaar weer van de getalenteerde leerlingen. Samen werkten zo'n 80 leerlingen mee in de productie en de muzikale omlijsting werd geheel verzorgd door leerlingen.

Auditie
In september werden er audities gehouden, waarna de cast bekend werd gemaakt. Een zaal vol enthousiaste leerlingen ging daarna meteen aan de gang om kennis te maken met de musical, de liedjes en met elkaar. Direct daarna werd er gerepeteerd, decor gebouwd, kleding gemaakt, gezongen en veel gedanst.
Langzaam maar zeker kwamen de leerlingen in hun rol.

Geloofwaardig

"Het was niet makkelijk om een gemenerik als Scar geloofwaardig op de planken te zetten", vertelt Ramon Andriessen (17) van het Goois. "Ik ben geen slechterik, dus ik moest de rol van een andere kant benaderen. Met een bipolaire en toch wat sympathieke Scar heb ik het publiek kunnen vermaken. Nooit had ik gedacht dat het zo heerlijk is om gemeen te zijn."

Kostuums
Ook buiten de spotlights werd er hard gewerkt. De kledingmoeders, Lieveke en Ine, hebben samen meer dan 120 prachtige kostuums gemaakt en dat zag er schitterend uit.

Lovende reacties
De musical was vorige week donderdag, vrijdag en zaterdag te zien in de aula. "Toen de spotlights aangingen en de beroemde eerste tonen door de zaal galmden, keek het publiek ademloos toe", aldus producent Collin de Bruin. "Lovende reacties achteraf maakten Zingéla tot een waar spektakel."

 

Uit de krant