Afbeelding
Foto: Bob Awick

Veel vertrouwen dat het goed komt met Paviljoen Heidezicht

Algemeen

BUSSUM - Een jaar nadat het gedwongen op slot moest gaat maandag Paviljoen Heidezicht weer open. De gemeente, tot een jaar geleden nog eigenaar van het restaurant en de speelplaats, heeft het volste vertrouwen dat het goed komt. 

Paviljoen Heidezicht sloot een jaar geleden na een faillissement. Er volgde een lang proces om er voor te zorgen dat het restaurant en de speelplaats weer open konden. De gemeente zette het pand te koop, er volgden vele gesprekken met belangstellende kopers.

Afgelopen zomer werd bekend dat Paviljoen Heidezicht verkocht werd aan de mensen achter de 's-Gravelandse natuurspeelplaats Brambergen. "Er lopen straks jonge en creatieve ondernemers rond en Paviljoen Heidezicht wordt goed in de markt gezet. We hopen dat er straks weer veel mensen komen. Het is een unieke plek, als gemeente zijn we er ook erg blij mee", zegt burgemeester Han ter Heegde. 

Afspraken met buurtbewoners
De gemeente heeft ook het volste vertrouwen dat Paviljoen Heidezicht straks op draagvlak onder buurtbewoners kan rekenen. De overlast van de speelplaats was jarenlang een groot bezwaar voor de buurt. "We hebben daar goed over gesproken, buurtbewoners hoeven daar ook niet zo bang voor te zijn. Het gaat daar om natuurbeleving. En de openingstijden blijven beperkt. Maar we houden wel vinger aan de pols. Ik woon zelf om de hoek, dus ik zal ook vaak even langsgaan. Ik garandeer u, het blijft gewoon goed gaan." 

Uit de krant